Sæsonstart i Herning

08-04-2004 af Flemming Kajberg Jensen og Flemming Thomsen
På en diset og fugtig morgen, kunne Herning Cykel Klub byde velkommen til sæsonstarten 2004 i Danmark. Med ingen bakker og lidt vind, var det lagt op til en god gang fladbanerace ved Vildbjerg lidt nordvest for Herning.
I mellemste drenge var der debut til to ryttere, som skulle køre der første rigtige cykelløb. Det var Christian Vestergaard og Nicolai Mondrup Jensen. Både Christian og Nicolai kørte et flot løb, og fik gennemført løbet.
I ældste drenge var der endnu en Odderrytter, der skulle køre sit første løb. Det var Kasper Rosenberg, der sammen med de lidt mere rutinerede Odderryttere Martin Søndergaard og Søren Kolkjær Kristensen, var de startende Odderryttere i denne klasse. De kørte alle et flot løb, og alle gennemførte.

I begynder var Henrik Jensen og Per Juel-Jensen med til start. De 2 rytter kom med feltet til mål, dog uden at komme i præmierækken. Per kom ind som nr. 21, med Henrik lige bagefter. Desværre for dem var der kun 20 præmier.

I C-klassen skulle Jesper Olesen for første gang stille til start i Oddertøjet, hvilket han gjorde rigtig flot. Jesper sad med i den forreste gruppe, da feltet halvvejs på første omgang blev splittet i 3 grupper. Denne stilling holdt resten af løbet, og Jesper kunne til sidst spurte sig ind på en flot 7. plads.

I B-klassen var Brian Henriksen, Christian Pedersen, Jens-Peder Rasmussen og Flemming K. Jensen til start. Her fik Brian spurtede sig ind på en 17. plads. Mens Christian Pedersen og Flemming K. Jensen gennemførte. Jens-Peder Rasmussen måtte udgå med en punktering på 2. omgang.

Odders ungdomshold viser igen tænder
Med 75 tilmeldte ryttere havde arrangørerne valgt at dele ungdomsklassen op i 2 klasser. Begge ungdomsfelter der nu talte 35-40 mand pr. felt, skulle køre 2 omgange á ca. 27 km.
I første start var Kristian Lau og Charlie Køhler med. Efter første omgang var der etableret et udbrud med stor afstand ned til feltet. I dette udbrud sad Kristian Lau og Charlie Køhler med.
Ca. 3 km før mål blev gruppen sprængt og Kristian Lau kørte ind på en 2. plads efterfulgt af Charlie Køhler på 3. pladsen.

I det andet ungdomsfelt var Jonas Søndergaard og Bo Porsgaard til start. Løbet var nærmest en kopi af første start. Et udbrud på 7 mand stak af, og her var Jonas Søndergaard med. Udbruddet havde slået et stort hul ned til feltet, dog med 3 ryttere på mellemhånd. De blev dog kørt ind af et jagtende hovedfelt.
Løbet blev afsluttet i en massespurt i udbrydergruppen, hvor Jonas Søndergaard kom ind på en 3. plads. I hovedfeltets spurt var Bo Porsgaard med helt fremme på en 3. plads, og dermed flot 10. plads til følge – altså premiere til alle 4 ryttere.
Af 28 mulige point kørte ungdomsrytterne 17 point ind – det er rart at se de gode takter fra Belgien forsætter.

Se resultater fra Herning

23-11-2017 Klar til cyklecross i Odder