Lau til top i TORNADO Cup

18-04-2004 af Flemming Kajberg Jensen
I dag var det Esbjerg Cykel Rings tur, til at arrangere cykelløb. Det skete på deres sædvanlige flade rute omkring Esbjerg, så det var ikke bakkerne, med derimod den regnen, som rytterne kunne klage over.
I ungdom skulle første afdeling af den gennemgående Tornado Cup over 6 afdelinger afvikles. 64 km. skulle der køres, inden vinderen kunne findes. Odders stærke ungdomshold, som har været at finde i toppen af præmierække i de første 2 løb, var igen til start i feltet. Holdet bestod af Kristian Lau Thomsen, Charlie Køhler, Jonas Søndergaard, Bo Pedersen og Rasmus Urbak. Efter en flot holdindsats, lykkes det Kristian Lau at rykke fri fra feltet 4 km før mål. Selvom der blev arbejdet hårdt fra feltet side, lykkes det ikke for feltet at hente Lau, der dermed kunne hæve sine arme over hovedet, og trille ind på førstepladsen, 13 sek. før Sebastian Gbiorczyk fra Team Schleswig Holsten, Tyskland.

17 sek. efter kom en større gruppe til mål, hvor Charlie befandt sig. Her fik Charlie spurtet sig ind på 8. pladsen. Lige efter kom Jonas alene over stregen og besatte 15. pladsen.
Ydeligere 45 sek. kom feltet til mål. Her fik Bo presset cyklen ind på 21. pladsen. Rasmus udgik efter første omgang.

Med sejren bragte Lau sig også i spidsen af TONADO cuppen med 10 point.

Ungdom - 64 km.
1. Kristian Lau Thomsen 1.42,15 - 10 points
2. Sebastian Gbiorczyk 13 sek. – 9 point
3. Niki Østergaard 30 sek. – 8 point
4. Mikkel Lund st. – 7 point
5. Michael Kjergaard st. – 6 point
8. Charlie Køhler st. – 3 point
...
15. Jonas Søndergaard 45 sek.
21. Bo Porsgaard 1,16 min.

I mellemste drenge var Nicolaj Mondrup Jensen, Mads Nøhr Prangsgaard og Andreas Urbak til start. Andreas blev eneste præmietagende rytter, da han blev nr. 12, mens de 2 andre kom ind lige uden for præmierækken.

Martin Søndergaard, Søren Kristensen og Kasper Sørensen var til start i ældste drenge klassen. Her blev det også til en enkelt præmie, da Kasper Sørensen blev nr. 8. Martin gennemførte løbet, mens Søren styrtede i sidste halvdel af løbet sammen med 3 andre ryttere. Han blev temmelig forslået, men der skete heldigvis ikke noget alvorligt. Hans hjelm blev både revnet og revet op i overfladen, så det er godt at han havde den på.

I begynderklassen var Henrik Jensen til start, men da hans styr rev sig løs lige som de skulle starte, blev det ikke til noget cykelløb til Henrik i denne weekend.

Henrik Overgaard og Jesper Olesen var til start i C-klassen. Her sad Jesper igen med i den forreste gruppe der kom til mål, men fik desværre ingen præmie ud af det. Henrik Overgaard udgik.

I H40 var Dan Prangsgaard og Torben Søndergaard at finde på startlisten. De fightede begge flot i det våde og regnfulde vejr og gennemførte begge løbet.

Hos B-rytterne var Casper Foldager, Jens-Peder Rasmussen, Brian Henriksen, Henrik Bjerregaard, Flemming Kajberg Jensen, Joakim Steen og Christian Pedersen til start. Her tegnede Brian Henriksen sig for den eneste præmie til B-rytterne, da han blev nr. 10. Henrik gennemførte, mens resten udgik. Jens-Peder dog med en punktering.

Se alle resultater fra Tornado Cup - 1. afdeling i Esbjerg.
Se alle resultater fra Esbjerg.

Se billeder fra Esbjerg.

23-11-2017 Klar til cyklecross i Odder