Henriksen sejrede i Tønder

22-09-2004 af Flemming Kajberg Jensen
Alt var som det plejede at være, da Tønder og Bov havde sæson afslutning på den danske sæson.
Det var den sidste weekend i september, det små regnende og var meget blæsende i Tønder, mens det som vanligt var rigtig rå koldt dagen efter i Bov.

I B-klassen var Brian Henriksen i hopla, efter de 110 km. kunne han cykle begge arme over hovedet. Brian kom med 6 andre ind i mod de sidste km, og efter den sidste passage på brostenene, stak Brian af sted, og holdt konkurrenterne bag sig med 2 sek. Også Jesper Olesen sad godt med, og bestatte 15. pladsen i denne klasse.
I Begynder klassen var Per Juel også rigtig godt med fremme. Per kom hjem i en gruppe på 15-20 mand, hvor det lykkedes ham at spurte sig til en 7. plads, efter flot kørsel på brostenen.
I ungdomsklassen var der Odder udbrud fra start. Jonas Søndergaard forsøgte sig med et ”morgen udbrud” sammen med en Herning rytter. De to ryttere fandt hurtigt ind i en god rytme, og fik lyn hurtigt et hul på mere end 2 min. De 2 blev dog indhentet omgang efter, hvor 2 andre ryttere, desværre uden Odder deltagelse fik lov at køre væk fra feltet, og holde hjem. I ”feltets” spurt om tredje pladsen, var Kristian Lau godt med fremme i den tætte spurt. Lau blev nr. fire i spurten og nr. 6 i løbet. Også Charlie Køhler var med gruppe, og fik spurtet sig ind på en 11. plads, efter at have impliceret i et styrt uden på ruten. Lige efter gruppen kom Jonas Søndergaard i mål på en 23. plads. Også Bo Porsgaard og Rasmus Urbak var til start. Bo Porsgaard blev nr. 33, men desværre var der kun 30 præmier. Rasmus Urbak, kæmpede flot under løbet, men valgte dog at stå af, inden sidste omgang.
Martin Nielsen var til start i ældste drenge, og her besatte Martin 14. pladsen.
I mellemste drenge blev det til en flot 10. plads til Andreas Ege Urbak.
I yngste drenge blev det til året første præmie til Emil Mortensen i hans blot 3. start, da Emil kørte over strenge som nr. 8.

Årets sidste løb i Bov
Dagen efter var det så Bov, og samtidig rytternes sidste chance for at vinde en sejr. I yngste drenge var Emil Dollerup igen til start, og sad igen godt med fremme, og for anden dag i streg lykkedes det ham at besætte 8. pladsen.
I Ældste var Martin Nielsen med. Martin kæmpede flot hele vejen rundt, og sad godt med, men endte desværre lige uden for præmie rækken.
I Ungdom var Odder rytterne igen med godt fremme. Et samlet felt kom ind til mål, hvor Charlie Køhler sad med helt fremme. Charlie spurtede med alt hvad han havde, og det rakte til en flot flot anden plads. Også Jonas Søndergaard, Bo Porsgaard og Kristian Lau var til start, hvor de alle gennemførte.
I Begynder sad Per Juel igen med helt fremme, og her lykkes det Per at spurte sig ind på en 9. plads.
Ved B-klassen løb, havde kommissærerne valgt at holde tidlig vinter ferie, og havde givet tvetydige meldinger om hvor langt der skulle køres. Det betød at nogen i feltet troede der skulle køres 3. omgange, mens andre mente der skulle køres 4. omgange. Forvirringen gjorde at nogen spurtede efter de 3 omgange, mens andre ventede til den 4. omgange var kørt. Det hele endte med at der blev lavet to præmier rækker i B, pga. den forkerte melding fra kommissærerne inden start. Resultatet blev at Jens-Peder Rasmussen blev 7 efter at have kørt 3. omgange, mens Jacob Kodrup blev nr. 17 efter at have kørt 4. omgange. De 2 fik begge præmie, mens Joakim Steen måtte udgå men en punktering allerede efter første omgang.

Du kan se alle resultater fra Hydro Løbet i Tønder her.
Du kan se alle resultater fra Speditør Løbet i Bov her.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov