Odders junior skabte DM

27-06-2005 af Flemming Kajberg Jensen
Årets Danmarks Mesterskab for juniore blev startet i morges kl. 8 søndag morgen. Rytterne skulle ud på 130 km, så det var en fordel hvis man hørte til blandt de morgen friske. En der i hvert fald var morgen frisk var Peter Hansen. Efter første omgang kom han og Daniel Kreutzfeldt (Næstved) i udbrud. Udbrud blev på anden omgang forøget da yderligere 13 mand inkl. Christian Moberg kom op til de 2.
Udbruddet blev dog omgangen senere del i to sådan at der nu var 7 mand med Christian i front, og med Peter Hansen i næste gruppe, som dog hurtigt blev opslugt af feltet igen. Med 3 omgange igen kørte Christian og Thy’s Søren Pedersen i udbrud fra de syv andre, da de kunne mærke hovedfeltet med Vejle i spidsen, puste dem i nakken. Vejles forcering i feltet gjorde at en ny 16 mands gruppe blev dannet da rytterne gik ud på sidste omgang. Her var Peter Hansen efter et lille visit i feltet, igen i udbrud. De 16 mand blev til 24 kort før mål, og der var åbenhed om hvem der skulle være dansk mester. Christian Moberg ville ikke hjem i en samlet spurt, og forsøgte sig med 4 km. igen sammen Daniel Kreutzfeldt. De 2 blev dog hentet 2 km. før mål, og så var der lagt op til en samlet spurt blandt de 24 forreste.
På opløbsstrækningen viste Troels Vinter (Vejle) at han er en hurtig mand ved at vinde spurten foran Thomas Guldhammer (Vejle) og med Thomas Kristiansen (Ordrup) på 3. pladsen.
Jacob Kodrup som var kommet op til sidst var også godt med fremme i spurten, og kom ind nogle få cm efter Thomas Kristiansen på 4. pladsen.
Christian Moberg som havde ligget i udbrud siden anden omgang af løbet, havde samtidig kræfter til en lille spurt og besatte 9. pladsen. Martin Lollesgaard som også var kommet med op sammen med Jacob Kodrup kom ind på 11. pladsen, mens en af dagen andre store initiativtagere Peter Hansen, kom ind på 16. pladsen. I hovedfeltet som kom ind 1 min. efter de forreste, vandt Carsten Foldager spurten og blev nr. 25. Søren Pedersen, Charlie Køhler, Nathanael Filskov og Bo Porsgaard Pedersen var også med feltet ind, og blev hhv. nr. 33, 37, 41, 55. Odder havde også de tre ungdoms ryttere Jonas Søndergaard, Morten Leth Jensen og Rasmus Urbak til start. Mens Urbak udgik efter anden omgang, efter en punktering hvor han aldrig fik lukket til feltet igen, kæmpede de 2 andre ungdoms ryttere flot. Begge røg dog med i et styrt kort før mål, men gennemførte begge lidt efter feltet som nr. 72 og 82. med Jonas som den bedst placerede.
Alt i alt en kæmpe indsat og et flot kørt løb af Odder drengene, som var de ryttere som viste hvordan der skulle køres. Og hvis løbet skulle have uddelt en fighter pris skulle det uden tvivl have været til Christian Moberg. I Udbrud i over 100 km, med en afsluttende 9. plads.

07-10-2017 Resultater fra klubmesterskaberne i linjeløb
03-10-2017 Løbsreferat: Tønder og Bov