Top banner
Du er her: Nyheder Print
colorbanner
        FORSIDE
        NYHEDARKIV
        TIL NYE RYTTERE
        TRÆNINGSTIDER
        KØB & SALG
        BILLEDER
        LINKS
        SPONSORER
        KONTAKT
        SOCIALE MEDIER

Lidt 'gammelt' nyt fra eliteholdet (opdateret)

22-08-2005 af Lars Werenberg
Fyen Rundt
Fyn Rundt blev kørt d. 14 August og pga. sygdom stillede Odder Elite kun med 3 mand til start, Christain Pedersen, Kasper Eiby og Lars Werenberg.

Fyn Rundt ofte bliver ofte afgjort på tidlige udbrud, og i årt var ingen undtagelse, da 9 mand fik hul inden feltet var ude af Odense.
Med kun 3 ryttere til start, valgte Odder ikke at arbejde i front, og i stedet prøve at lukrere på andre holds arbejde. Samtidig sørgede Odders ryttere for at være godt placeret ved de kritiske punkter, dette var bl.a. Vissenbjerg som rytterne skulle forcere efter 160km. Og det viste sig at være en god ide, for på Vissenbjerg knækkede feltet i flere grupper, og Odder havde fået alle 3 med i forreste gruppe på ca. 20 mand.
Herfra blev der nu stukket i højre og venste i forsøg på at køre op til de forreste, der efter at have haft 7 min, nu var inden for 2 min. I denne fase var specielt Lars fremme i skoene og kørte med i de fleste angreb. Da feltet kom ind på de små omgange begyndte Lars' kræfter stille at slippe op, og Kasper brugte sine sidste kræfter på at holde feltet samlet inden spurten.
Dette lykkedes og nu var det så op til Christian at køre spurten.......MEN i rundkørslen som ligger på opløbsstrækingen kun 400 m fra mål røg Christian ind i et styrt. Ærgeligt da Christian sad fint fremme og kunne have givet Odder det optimale ud af dagen - som løbet nu udviklede sig.

Både Kasper og Lars gennemførte, dog et stykke efter feltet.


Elite i Sverige - Part I
Tirsdag d. 16 August kørte Peter Lundblad og Lars Werenberg - med en kort pause omkring Rungsted, hvor Kasper Eiby blev samlet op - fra Århus til Vesterås i Sverige. En tur på ca. 10 timer - og det uden at se en enste Elg?! Anyway, der var vel også cykelløb vi skulle køre.

Ondag og Torsdag blev Sveriges 2 største Gadeløb afholdt, som i prestige svarer til Silkeborg & Hadsten i Danmark. Især torsdagen løb trak 10.000 tilskuere.....men det vender vi tilbage til.

Onsdagen gadeløb, GP Mälarenergi, bestod af 2 langsider, med en meget kort men meget stejl bakke i den ene ende og et cykelsti-system med 4 skarpe sving i den anden ende. Alt dette på under 1500meter, skulle gennemkøres 30 gange.

Peter Lundblad var stadig mærket af den sygdom som forhindrede hans deltagelse i Fyn Rundt, og specielt den først ½time var hård for ham.
Tilgengæld startede Kasper godt ud og kørte med i rigtig mange angebsforsøg den første ½time. Herefter lykkedes det for Lars at slide sig fri sammen med en rytter fra Sveriges største hold og hjemmebanefavoritter, Team Mälarenrgi. Men Mälarenergi var ikke ikke helt tilfreds med situationen....var de bange for Werenberg?? I hvert fald var Mälarenergi ikke tilbageholdene da hullet skulle lukkes.

Kort efter kører 4 nye rytter afsted, og tiltrods for 9 startende Mälarenergi-ryttere, og kun 1 repræsenteret i frontgruppen var de pludselig tilfredse........Svenskere !?

Mens feltet begyndte at danne danne bred front, kom Peter pludselig som trold ud af en æske der var slebt efter feltet i 50 min. og satte efter udbruddet. Måske havde han forstået det ?

Men Peter havnede på mellemhånd mellem udbrud og felt og efter en heroisk kamp i flere omgange, trak feltet ham stille ind igen. Det betød at de 4 i front holdt hjem.

I feltet var positionskampen gået ind og her havde Lars placeret sig godt fremme, da to ryttere styrter lige foran ham på de små cykelstier inden målstregen. Lars undveg, men det kostede en top 10'er. I stedet blev Peter bedste mand som nr 12, mens Lars blev 15. Kasper udgik efter at også han, tidligere, havde undgået et styrt, men tabte kontakten til feltet.

Forstår Peter egentlig svensk cykel-taktik, fik Eliten set en elg og hvad har et parkeringshus med cykelløb at gøre. Læs mere i anden og sidste del af denne nervepirrende og fantastiske historie, baseret på en sand begivenhed.Elite i Sverige - Part II
"Jeg forstor inta at i ik fik kørt" sagde Peter efter onsdagen løb. Det betyder at han heller ikke forstod svensk cykel-taktik. Tilgengæld skrev aviser om en lokal svensk proff-rytter, som havde taget to rytter fra hans danske proff-laget med til Vesterås. Og selv om det ikke blev til det top 10 resultat, som Odder havde håbet på, havde de alligevel vist flaget, og var nævnt blandt favoritterne til torsdagen løb.

Meget apopos var det tid til at se frem mod turens højdepunkt - bogstavlig talt. Nej, det var ikke en elg, men derimod "Punkt" - det største parkeringshus i Vesterås, hvor et eller andet geni (nok en svensker) havde fundet på at lægge ruten igennem.

Torsdagens løb bestod først af 10 omgange på en ca. 2 km. forholdsvis simpel gadeløbs rute, mens man på de sidste 10 omgange så tilføjede Parkeringhuset.
Den del af ruten bestod en 350 meter lang, og 10% stejl
vindel-opkørsel.....ja det ville vel mest af alt minde om at køre et cykelløb op i Rundetårn og ned igen. Hvad havde Christian d. 4. mon sagt til det?? Dertil skal man så lægge masser af gummirester, benzin og diesel pletter let spredt over det hele, specielt til morskab på øverste sal, hvor man drejede skarpt omkring, og så selvfølgelig på nedkørslen. Når man så havde kørt op med mælkesyren sprøjtene ud af ørene efterfulgt af nedkørslen med hjertet ud af halsen, så havde man det rigtigt dejligt når man igen fik asfalt under hjulene, mens øjne forsøgte at vende sig til det rigtige lys igen.

Efter planen satte Kasper sig igen i front fra strat, og sørgede for at ingen tidlige udbrud skulle køre, uden Odders tilstedeværelse. Efter de første 10 omgange drejede feltet ind i Parkeringshuset og her havde Peter og Lars kørt sig frem. De kom begge med over i første gruppe, da feltet hurtigt blev delt i den snævre op- og nedkørsel. Det var dog først på 2. opkørsel at det for alvor blev splittet. Her rev 3 ryttere sig fri, inden Lars kom i en 4 mands forfølger gruppe, og Peter sad i 3.gruppe. I flere omgange sad disse 3. grupper og jagtede hinanden, og på et tidspunkt var 2. gruppe med Lars sølle 5 sek fra front trioen, men det blev lige ved. I stedet kom 3. gruppe op, så Peter og Lars nu sad samlet. På 2.sidste omgang kom yderligere 3 ryttere afsted i parkeringshuset, uden Odder deltagelse, hvilket betød at Lars og Peter på sidste omgang jagtede for igen at få kontakt. Det lykkedes ikke, men selv om der var brugt mange kræfter på sidste omgang lykkedes det at vinde spurten 5 mandsgruppen, hvilket placerede Lars og Peter på hhv. 7 og 8. pladsen. Kasper kæmpede sig igennem som nr. 26, men efter en god holdindsats i starten.

Herefter gik turen atter ned langs Vetteren og 6 timer i bil inden man satte fødderne på dansk grund og bilen i kø på ring 3 - endnu engang uden at se en elg. Ikke engang i Helsigør.


10 seneste nyheder:
31-01-2021 Regnskabsorientering 2020 - opdateret
13-01-2021 Vintertræningslejr i Sondrup
02-12-2020 B og U arrangement tirsdag 15. december kl. 1800
04-11-2020 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2020
26-10-2020 Der er stadig generalforsamling på tirsdag - se opdaterede coronatiltag her
18-10-2020 Husk at komme til generalforsamlingen tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 19:00
12-10-2020 Klubfest - aflyst
01-10-2020 Christoffer Borre på podiet!
24-09-2020 Indkaldelse til generalforsamling 2020
21-09-2020 Team Vifra Kvickly Odder med gode resultater!
 


 
Kvickly Odder Løbet
 
 
Tour de Himmelfart
Tour de Himmelfart - dansk version Tour de Himmelfart - english version
 
 
Hads Herred Rundt
 
 
BLIV CYKELRYTTER
 
 
Team OK-Kvickly Odder
 
Team VIFRA-Kvickly Odder
 
 
Trek Cross